نخستین رویداد گردشگری خوراک با محوریت آلو در برغان برگزار شد
استقبال گسترده از رویداد گردشگری خوراک در برغان: گامی در مسیر ثبت جهانی برغان
در دل کوچههای سنگ فرش شده و باغهای سرسبز برغان، بوی آلو و غذاهای سنتی پیچیده بود.
«رویداد گردشگری خوراک با محوریت آلوی محلی برغان» به همت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، جامعه محلی، دهیاری، بخشداری، شورای اسلامی، و شرکت آموزش گردشگری پارسه به عنوان مجری برگزار شد.
رویدادی که به گفته کارشناسان، گامی مهم در مسیر معرفی این روستا به جهانیان است.
با تکمیل پرونده ثبت جهانی، روستای تاریخی برغان یکی از ۸ روستای منتخب کشور در آستانه قرارگیری در فهرست میراث جهانی قرار دارد.
اهالی این منطقه با برگزاری یک رویداد ویژه، پذیرای گردشگران و علاقه مندان به فرهنگ و سنت شدند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، با اشاره به استقبال چشمگیر از رویداد گردشگری خوراک با محوریت آلوی برغان، این اقدام را گامی مهم در راستای معرفی ظرفیتهای این روستا برای ثبت جهانی دانست.
نادر زینالی، در حاشیه برگزاری این رویداد گفت: برگزاری جشنواره غذاهای محلی و دسرهای سنتی با محوریت آلوی برغان با حضور گسترده اهالی، هنرمندان و فعالان گردشگری، نشان از ظرفیت بالای این روستا در حوزه گردشگری خوراک و صنایع دستی دارد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با اشاره به اهمیت چنین برنامههایی افزود: برگزاری این رویدادها نه تنها موجب رونق اقتصادی و فرهنگی منطقه میشود، بلکه بستری مناسب برای معرفی برغان به عنوان یک مقصد گردشگری روستایی در سطح ملی و بینالمللی فراهم می کند.
.
بیشتر بخوانید:ساعت حرکت مترو مهستان (شهرجدید هشتگرد) 1404
برگزاری رویدادهای گردشگری، گامی برای ثبت جهانی برغان
کارشناس پیگیری ثبت جهانی روستای برغان در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اعلام کرد: روستای برغان در مسیر ثبت جهانی قرار گرفته و برگزاری رویداد گردشگری خوراک آلوی محلی برغان، گامی مؤثر در معرفی ظرفیتها، آداب و سنن این روستا به شمار می رود.
طاهره شاهی، با اشاره به اهمیت معرفی ظرفیتهای این روستا اظهار کرد: برگزاری رویداد گردشگری خوراک آلوی محلی برغان با هدف معرفی آداب، سنن و توانمندیهای روستا در حوزه گردشگری خوراک انجام شد.
کارشناس پیگیری ثبت جهانی روستای برغان در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز افزود: در این رویداد، غذاهای محلی با محوریت آلوی برغان و همچنین دیگر خوراکیهای سنتی ارائه شد که با استقبال گسترده مردم و جامعه محلی روبهرو شد.
به گفته او، برغان با ثبت سه اثر ملی ناملموس شامل شیوه سنتی فرآوری آلوی برغان، شیوه فرآوری بستنی گله برغان و آیین نذر ریشه (سمنوی برغان)، از ظرفیتهای گستردهای در حوزه گردشگری خوراک برخوردار است.
شاهی خاطرنشان کرد: با هماهنگی انجام شده با اهالی و مسئولان محلی، برگزاری چنین رویدادهایی به عنوان گامهای اولیه برای آمادهسازی پرونده ثبت جهانی در دستور کار قرار گرفته و انتظار میرود این تلاشها به معرفی بهتر برغان در سطح ملی و بین المللی کمک کند.
بیشتر بخوانید:روستای فشند + 5 روستای اطراف آن
ثبت جهانی برغان، افتخاری برای البرز و ایران است
بخشدار چندار ضمن قدردانی از همه دستاندرکاران که در مسیر ثبت جهانی این روستا تلاش میکنند، گفت: این افتخار، نه تنها برای البرز، بلکه برای ایران عزیز است و همه ما، چه مردم روستا و چه مسئولان استان، باید تلاش خود را برای تحقق این هدف بزرگ به کار بگیریم.
او ادامه داد: وجود میراث گرانبهایی چون حسینیه اعظم برغان، پل صفوی، درختان کهنسال و آیینهای ناملموس، نشاندهنده ظرفیتهای بالای این روستا برای جهانی شدن است.
کوه فلاح ضمن ابراز امیدواری از اینکه به زودی شاهد ثبت جهانی روستای برغان باشیم، افزود: مردم برغان به روستای خود عشق و عرق ویژهای دارند و همواره در حفظ میراث تاریخی، طبیعی و سنت های ارزشمندشان کوشا بودهاند.
ما نیز از توسعه گردشگری و بومگردی در این منطقه حمایت و استقبال می کنیم.
.
تاریخ برگزاری: 7 اردیبهشت 1404
افزودن دیدگاه